Aluetaloudellisten vaikutusten arviointeja -julkaisuluettelon täydentäminen

Tietosuojaseloste

Lomakkeelle

Johdanto

Olet antamassa tietoja Helsingin yliopiston ylläpitämään julkaisuluetteloon. Tässä selosteessa kuvataan, miten henkilötietojasi käsitellään.

Julkaisuluetteloon osallistuminen on vapaaehtoista. Sinuun ei kohdistu mitään negatiivista seuraamusta, jos et osallistu tai jos keskeytät osallistumisesi. Jos keskeytät osallistumisesi, ennen keskeytystä kerättyä aineistoa voidaan kuitenkin käyttää. Tässä selosteessa kerrotaan tarkemmin, mitä oikeuksia sinulla on ja miten voit vaikuttaa tietojesi käsittelyyn.

Rekisterinpitäjä

Helsingin yliopisto, Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta

PL 3 (Fabianinkatu 33), 00014 Helsingin yliopisto

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Outi Hakala

Kampusranta 9C, 60320 Seinäjoki

Puhelinnumero: 0503187933
Sähköpostiosoite: outi.hakala@helsinki.fi

Julkaisuluettelon ylläpidosta vastaava ryhmä
Nimi: Outi Hakala ja Susanna Kujala
Osoite: Kampusranta 9C, 60320 Seinäjoki
Puhelinnumero: 0503187933
Sähköpostiosoite: outi.hakala@helsinki.fi

Helsingin yliopiston tietosuojavastaavaan saa yhteyden sähköpostiosoitteesta tietosuoja@helsinki.fi.

Rekisterin nimi

Aluetaloudellisten vaikutusten arviointeja -julkaisuluettelo

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Hankkeen nimi: Työn ja yrittäjyyden uudet mahdollisuudet maaseudulla - TUUMA-verkosto

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on ylläpitää aluetaloudellisten vaikutusten arviointien julkaisuluetteloa. Kerättyjä tietoja hyödynnetään päivitettäessä julkaisuluetteloa, joka on saatavilla https://www.helsinki.fi/fi/ruralia-instituutti/tutkimus/aluetaloudelliset-arvioinnit/tyon-ja-yrittajyyden-uudet-mahdollisuudet-maaseudulla-verkostohanke-tuuma-verkosto.

Julkaisuluettelon ylläpidosta vastaa Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti.

Rekisterin tietosisältö

  • Julkaisija
  • Julkaisun otsikko
  • Tekijät
  • Linkki
  • Julkaisuvuosi
  • Teema
  • Alue

Aineisto sisältää julkaisutietoja: tekijä(t), julkaisuvuosi, julkaisun otsikko, julkaisija, julkaisun teema ja kohdealue, verkkosivulla saatavilla olevan julkaisun linkki


Henkilötietoja käsitellään seuraavalla yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan mukaisella perusteella: osallistujan suostumus

Tehtävässä ei käsitellä arkaluonteisia henkilötietoja.

Tallennettavat tiedot saadaan osallistujilta itseltään.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Henkilötietoja ei siirretä tai luovuteta tutkimusryhmän ulkopuolelle.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei siirretä tai luovuteta EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Tiedot ovat salassa pidettäviä.

Manuaalisen aineiston suojaaminen: Aineisto säilytetään Helsingin yliopiston suojatuissa tietojärjestelmissä.

Tietojärjestelmissä käsiteltävät tiedot: käyttäjätunnus, salasana, käytön rekisteröinti, kulunvalvonta

Suorien tunnistetietojen käsittely: Suorat tunnistetiedot poistetaan analysointivaiheessa

Tutkimuksen päättymisen jälkeen tutkimusrekisteri hävitetään.

Tarkastusoikeus

Yhteyshenkilöitä tutkittavan oikeuksiin liittyvissä asioissa ovat Outi Hakala ja Susanna Kujala.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Suostumuksen peruuttaminen (tietosuoja-asetuksen 7 artikla) Sinulla on oikeus peruuttaa antamasi suostumus, mikäli henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseen. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

Oikeus saada pääsy tietoihin (tietosuoja-asetuksen 15 artikla) Sinulla on oikeus saada tieto siitä, käsitelläänkö henkilötietojasi hankkeessa ja mitä henkilötietojasi hankkeessa käsitellään. Voit myös halutessasi pyytää jäljennöksen käsiteltävistä henkilötiedoista.

Oikeus tietojen oikaisemiseen (tietosuoja-asetuksen 16 artikla) Jos käsiteltävissä henkilötiedoissasi on epätarkkuuksia tai virheitä, sinulla on oikeus pyytää niiden oikaisua tai täydennystä.

Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Oikeus tietojen poistamiseen (tietosuoja-asetuksen 17 artikla) Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi poistamista seuraavissa tapauksissa:

a) henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin
b) peruutat suostumuksen, johon käsittely on perustunut, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta
c) vastustat käsittelyä (kuvaus vastustamisoikeudesta on alempana) eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä
d) henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti; tai
e) henkilötiedot on poistettava unionin oikeuteen tai jäsenvaltion lainsäädäntöön perustuvan rekisterinpitäjään sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

Oikeutta tietojen poistamiseen ei kuitenkaan ole, jos tietojen poistaminen estää tai vaikeuttaa suuresti käsittelyn tarkoituksen toteutumista tieteellisessä tutkimuksessa.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen (tietosuoja-asetuksen 18 artikla) Sinulla on oikeus henkilötietojesi käsittelyn rajoittamiseen, jos kyseessä on jokin seuraavista olosuhteista:

a) kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa yliopisto voi varmistaa niiden paikkansapitävyyden
b) käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista
c) yliopisto ei enää tarvitse kyseisiä henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi
d) olet vastustanut henkilötietojen käsittelyä (ks. tarkemmin alla) odotettaessa sen todentamista, syrjäyttävätkö rekisterinpitäjän oikeutetut perusteet rekisteröidyn perusteet.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen (tietosuoja-asetuksen 20 artikla) Sinulla on oikeus saada yliopistolle toimittamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle yliopiston estämättä, jos käsittelyn oikeusperuste on suostumus tai sopimus, ja käsittely suoritetaan automaattisesti.

Kun käytät oikeuttasi siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, sinulla on oikeus saada henkilötiedot siirrettyä suoraan rekisterinpitäjältä toiselle, jos se on teknisesti mahdollista.

Vastustamisoikeus (tietosuoja-asetuksen 21 artikla) Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos käsittely perustuu yleiseen etuun tai oikeutettuun etuun. Tällöin yliopisto ei voi käsitellä henkilötietojasi, paitsi jos se voi osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Yliopisto voi jatkaa henkilötietojesi käsittelyä myös silloin, kun sen on tarpeellista yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi.

Oikeuksista poikkeaminen Tässä kohdassa kuvatuista oikeuksista saatetaan tietyissä yksittäistapauksissa poiketa tietosuoja-asetuksessa ja Suomen tietosuojalainsäädännössä säädetyillä perusteilla siltä osin, kuin oikeudet estävät tieteellisen tai historiallisen tutkimustarkoituksen tai tilastollisen tarkoituksen saavuttamisen tai vaikeuttavat sitä suuresti. Tarvetta poiketa oikeuksista arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Valitusoikeus Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetun toimistoon, mikäli katsot, että henkilötietojesi käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

Yhteystiedot:
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki
Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki
Vaihde: 029 56 66700
Faksi: 029 56 66735
Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi