Liittyminen VIExpertin alumnit -sähköpostilistalle

Tietosuojaseloste

Lomakkeelle

Johdanto

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan, miten ja missä tarkoituksessa lomakkeessa kerättyjä tietoja käsitellään.

Täyttämällä lomakkeen annat luvan käsitellä siinä kysyttyjä tietoja.

Rekisterinpitäjä

Helsingin yliopisto

PL 3 00014 Helsingin yliopisto

Puhelin: 02941 911 (vaihde)

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Sirke Mäkinen

Sirke Mäkinen, Venäjän ja Euraasian tutkimuksen yliopistonlehtori, Venäjän ja Euraasian tutkimuksen yliopistonlehtori, Venäjän ja itäisen Euroopan asiantuntijaopintojen (VIExpert) johtaja.

sirke.makinen@helsinki.fi

Rekisterin nimi

VIExpertin alumnit -sähköpostilista

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Helsingin yliopisto/Aleksanteri-instituutti/VIExpert kerää lomakkeella tietoja, joiden avulla voidaan varmistaa, että VIExpertin alumnit -sähköpostilistalle liittyvät ovat entisiä VIExpert-asiantuntijaopintojen tai VIE-maisterikoulun opiskelijoita.

Kyselyn tietoja käsittelevät ainoastaan VIExpertin johtaja ja koordinaattori.

Rekisterin tietosisältö

Helsingin yliopisto/Aleksanteri-instituutti/VIExpert kerää lomakkeella lomakkeen täyttäjän kokonimen, kotiyliopiston sekä sähköpostiosoitteen.

Kunkin ilmoittautumisen yhteydessä annettuja tietoja säilytetään enintään vuoden, jonka jälkeen ne hävitetään.

Säännönmukaiset tietolähteet

Lomakkeella annettuja nimitietoja ja kotiyliopistoa voidaan verrata Helsingin yliopiston/Aleksanteri-instituutin/VIExpertin ylläpitämiin opiskelijatilastoihin, jotta voidaan varmistua siitä, että lomakkeen täyttäjä on entinen VIExpert-asiantuntijaopintojen tai VIE-maisterikoulun opiskelija.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Tietoja ei siirretä säännönmukaisesti HY:n ulkopuolelle.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Tarkastusoikeus

Yhteyshenkilö rekisteröidyn oikeuksiin liittyvissä asioissa on tämän ilmoituksen kohdassa "Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa" mainittu henkilö.


Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada tieto siitä, käsitelläänkö henkilötietojasi ja mitä henkilötietojasi käsitellään. Voit myös halutessasi pyytää jäljennöksen käsiteltävistä henkilötiedoista.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Jos käsiteltävissä henkilötiedoissasi on epätarkkuuksia tai virheitä, sinulla on oikeus pyytää niiden oikaisua tai täydennystä.

Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi poistamista seuraavissa tapauksissa:

a) henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin

b) peruutat suostumuksen, johon käsittely on perustunut, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta

c) vastustat käsittelyä (kuvaus vastustamisoikeudesta on alempana) eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä

d) henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti; tai

e) henkilötiedot on poistettava unionin oikeuteen tai jäsenvaltion lainsäädäntöön perustuvan rekisterinpitäjään sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

Oikeutta tietojen poistamiseen ei kuitenkaan ole, jos:

a) tietojen poistaminen estää tai vaikeuttaa suuresti käsittelyn tarkoituksen toteutumista tieteellisessä tutkimuksessa, tai

b) jos henkilötietojen käsittely on tarpeen rekisterinpitäjään sovellettavaan unionin oikeuteen tai jäsenvaltion lainsäädäntöön perustuvan, käsittelyä edellyttävän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi, tai

c) käsittely tapahtuu yleistä etua koskevan tehtävän suorittamista tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämistä varten.


Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus henkilötietojesi käsittelyn rajoittamiseen. Tämä tarkoittaa, että me säilytämme tietojasi mutta emme käsittele niitä muin tavoin.

Sinulla on tämä oikeus seuraavissa tapauksissa:

a) kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa yliopisto voi varmistaa niiden paikkansapitävyyden

b) käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista

c) yliopisto ei enää tarvitse kyseisiä henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi

d) olet vastustanut henkilötietojen käsittelyä (ks. tarkemmin alla) odotettaessa sen todentamista, syrjäyttävätkö rekisterinpitäjän oikeutetut perusteet rekisteröidyn perusteet.


Suostumuksen peruuttaminen

Sinulla on oikeus peruuttaa antamasi suostumus, mikäli henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseen. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.


Vastustamisoikeus

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos käsittely perustuu yleiseen etuun tai oikeutettuun etuun. Tällöin yliopisto ei voi käsitellä henkilötietojasi, paitsi jos se voi osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Yliopisto voi jatkaa henkilötietojesi käsittelyä myös silloin, kun sen on tarpeellista yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi.


Valitusoikeus

Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetun toimistoon, mikäli katsot, että henkilötietojesi käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.


Yhteystiedot:

Tietosuojavaltuutetun toimisto
Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki
Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki
Vaihde: 029 56 66700
Faksi: 029 56 66735
Sähköposti: tietosuoja@om.fi