Dölj

Kartläggning av undervisningsmeriter

 
Den som söker en undervisningsbefattning eller en docentur ska själv skriva en kortfattad förteckning över sina akademiska undervisningsmeriter. Meritförteckningen och rubrikerna ska följa fakultetens anvisningar.
Vid bedömningen av den pedagogiska förmågan används matrisen för bedömning av pedagogisk förmåga ( se bilaga). Den sökande ska presentera sina undervisningsmeriter i förteckningen så tydligt att de kan bedömas utifrån uppgifterna i blanketten för kartläggning av undervisningsmeriter och matrisen för bedömning av pedagogisk förmåga.
välj tid i kalendern

 1. Pedagogisk utbildning

Den sökande antecknar kurser och utbildningar i pedagogik som han eller hon har avlagt, utbildningsanordnare (Forsknings- och utvecklingsenheten för medicinisk utbildning, Universitetspedagogiska forsknings- och utvecklingsenheten, Lääketieteen koulutuksen yhdistys m.fl.), utbildningens omfattning (timmar/sv/sp) och år.

 2. Praktisk erfarenhet av undervisning

2.1. Undervisning inom grundutbildningen

En förteckning över den sökandes undervisning inom grundutbildningen. Läraruppgifter som varit huvudsyssla anges separat, och när läraruppgiften varit bisyssla anges omfattning. Läraruppgifterna anges med uppgifter om arbetsplats/uppgift/anställning, tjänstgöringstid.
2.2. Erfarenhet av undervisning inom påbyggnadsutbildning och/eller yrkesinriktad påbyggnadsutbildning eller kompletterande utbildning samt doktors- och forskarutbildning

En förteckning över den sökandes verksamhet som lärare inom påbyggnadsutbildning och/eller yrkesinriktad påbyggnadsutbildning och kompletterande utbildning. När en läraruppgift varit en heltidsanställning ska detta nämnas särskilt. I fråga om deltidsanställningar ska omfattningen anges. Läraruppgifterna anges med uppgifter om arbetsplats/uppgift/anställning, tjänstgöringstid.
2.5. Utveckling av undervisning och/eller lärande och utvärderingsmetoder samt ansvar för undervisning

Den sökande beskriver sin verksamhet som lärare och som utvecklare av undervisning och bedömningsmetoder. De sökande ska också ange på vilken nivå i organisationen som han eller hon har arbetat med utveckling av undervisning (ämne, enhet, institution, fakultet, universitet, samarbete mellan universitet).
2.3. Handledning, färdiga uppsatser och avhandlingar

En lista över registrerade, färdiga uppsatser och avhandlingar som den sökande har varit handledare för: a) uppsatser som hör till de fördjupade studierna, b) pro gradu-avhandlingar och c) doktorsavhandlingar. Namnet på författaren, uppsatsens eller avhandlingens titel, fakultet och institution samt vilket år arbetet godkändes ska anges.
2.4. Lärandemetoder och/eller lärandemiljöer

Den sökande meddelar vilka metoder han eller hon har använt i sin undervisning/handledning (föreläsningar, interaktiva föreläsningar, problembaserad undervisning i små grupper, praktiska övningar, individuell handledning, mentorskap, nätundervisning m.m.) och beskriver kort på vilka utbildningsnivåer och hur han eller hon har använt metoderna.

 3. Produktion av läromedel

3.1. Läromedel på universitetsnivå

Den sökande skriver en lista över sina läromedel på universitetsnivå, när de har producerats och var de är tillgängliga. Separat nämns läromedel som den sökande har producerat i samarbete med andra (undervisningsvideor, webbmaterial m.m.).
3.2. Läroböcker

Den sökande anger om han eller hon har medverkat i redaktionen och/eller varit författare, och anger vidare titel, sidantal och utgivningsår, samt namnet på och sidantalet för de kapitel som han eller hon författat.
3.3. Pedagogiska publikationer

Den sökande anger typ av publikation (sammanfattning, artikel, ledare, populärvetenskaplig artikel), andra författare, titel, namn, utgivare (t.ex. konferensarrangör, vetenskapligt samfund) och utgivningsår. Obs. Endast pedagogiska publikationer, inte den sökandes andra publikationer.

 4. Andra undervisningsmeriter

4.1. Deltagande i undervisningsplanering och undervisningsförvaltning

Den sökande meddelar vilka arbetsgrupper, nämnder och andra organ som han eller hon varit medlem i, vilken typ av verksamhet och medlemskapets längd : 1) undervisningsförvaltning vid en institution, en fakultet eller ett universitet, 2) organ som inte hör till universitet och 3) nationella eller internationella organ inom området utbildning.
4.2. Andra undervisningsmeriter

Den sökande beskriver kortfattat sina eventuella andra undervisningsmeriter.

 5. Respons

5.1. Respons från studenter/elever och kollegial respons

Den sökande kan presentera korta sammandrag, citat eller andra beskrivningar av respons från studenter/elever och hur han eller hon har utnyttjat responsen i sin undervisning.
5.2. Priser och utmärkelser

Den sökande skriver vilka eventuella priser, stipendier och/eller utmärkelser han eller hon har fått för sin undervisning och/eller verksamhet som utbildare.

 6. Undervisningsprov

Den sökande meddelar när och var han eller hon har gett ett undervisningsprov och med vilket vitsord undervisningsprovet har bedömts. Vid behov bedöms undervisningsprovet enligt den bedömning som tillämpas vid fakulteten (se bilaga Blankett för bedömning av undervisningsprov).

 De sökande ombeds lämna in sin ansökan och bilagor som papperskopia och elektronisk kopia på USB-minnen.

_partielltSparande

Spara

© Eduix Oy