Hide

Webinaari: Hyvien vastuullisuuskäytänteiden edistäminen ravintolatoiminnassa nyt ja tulevaisuudessa, 18.8.2025

 

Aika ja paikka: ma 18.8.2025, klo 14.00 - 15.50

Webinaari: Zoom



Ruoantuotannon ja -kulutuksen vaikutukset ympäristöön, ihmisiin ja yhteiskuntaan ovat nousseet keskeiseksi puheenaiheeksi paitsi kuluttajien keskuudessa, myös ravintola-alalla. Ravintolat ovat yhä tärkeämmässä roolissa kestävien valintojen mahdollistajina – niin raaka-aineiden alkuperän, hävikin vähentämisen, energiatehokkuuden kuin sosiaalisen vastuun näkökulmasta.

 

Mutta mitä vastuullisuus tarkoittaa ravintolan arjessa? Miten kuluttajien muuttuvat odotukset näkyvät käytännössä? Entä miten tukkutoimijat voivat tukea ravintoloita kestävän liiketoiminnan rakentamisessa?

 

Tule mukaan maanantaina 18.8.2025 järjestettävään verkkotilaisuuteen, jossa kuulemme näkökulmia ja ratkaisuja kestävään kehitykseen ravintolatoimialalla kolmen asiantuntijan voimin.

 

 

 
OHJELMA:

14.00  Tervetuloa ja aiheeseen johdattelu

           Leena Viitaharju, projektipäällikkö

           Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

14.10  Re-imagining the restaurant industry with Nolla (esitys englanniksi) 

           Albert Franch Sunyer, ravintoloitsija

           Ravintola Nolla

14.40  Kuluttajien näkemyksiä ruoan kulutuksen ja tuotannon tulevaisuudesta Suomessa  

            Laura Salmivaara, tutkijatohtori

            Helsingin yliopisto, kuluttajaekonomia

15.10  Kespro ravintoloiden tukena vastuullisuuden kehittämisessä  

           Mia Haavisto, laatu- ja vastuullisuusjohtaja

            Kespro

15.40 Loppukeskustelu: Mitä ajatuksia esitykset herättivät?

15.50 Tilaisuuden lopetus

 

Tilaisuuden linkki lähetetään osallistujille ilmoittautumisen jälkeen.

 

Webinaari on suunnattu ravintola-alan toimijoille – yrittäjille, keittiömestareille, hankintavastaaville ja kaikille, jotka haluavat kehittää toimintaansa vastuullisempaan suuntaan. Myös opetusalan ja kehittäjätahojen toimijat ovat tervetulleita mukaan.

  

Ilmoittautuminen viimeistään 15.8.2025 mennessä.  


Lisätietoja:

leena.viitaharju@helsinki.fi
Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

Kampusranta 9C

60320 Seinäjoki

 

 
Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa!

 

Tilaisuuden järjestää: Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi -hanke.

 

Data Privacy Statement - Tietosuojaseloste

 

 Ilmoittautuminen

Proceed

© Eduix Oy