Webinaari: Hyvien vastuullisuuskäytänteiden edistäminen ravintolatoiminnassa nyt ja tulevaisuudessa, 18.8.2025
Aika ja paikka: ma 18.8.2025, klo 14.00 - 15.50
Webinaari: Zoom
Ruoantuotannon ja -kulutuksen vaikutukset ympäristöön, ihmisiin ja yhteiskuntaan ovat nousseet keskeiseksi puheenaiheeksi paitsi kuluttajien keskuudessa, myös ravintola-alalla. Ravintolat ovat yhä tärkeämmässä roolissa kestävien valintojen mahdollistajina – niin raaka-aineiden alkuperän, hävikin vähentämisen, energiatehokkuuden kuin sosiaalisen vastuun näkökulmasta.
Mutta mitä vastuullisuus tarkoittaa ravintolan arjessa? Miten kuluttajien muuttuvat odotukset näkyvät käytännössä? Entä miten tukkutoimijat voivat tukea ravintoloita kestävän liiketoiminnan rakentamisessa?
Tule mukaan maanantaina 18.8.2025 järjestettävään verkkotilaisuuteen, jossa kuulemme näkökulmia ja ratkaisuja kestävään kehitykseen ravintolatoimialalla kolmen asiantuntijan voimin.
OHJELMA:
14.00 Tervetuloa ja aiheeseen johdattelu
Leena Viitaharju, projektipäällikkö
Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
14.10 Re-imagining the restaurant industry with Nolla (esitys englanniksi)
Albert Franch Sunyer, ravintoloitsija
Ravintola Nolla
14.40 Kuluttajien näkemyksiä ruoan kulutuksen ja tuotannon tulevaisuudesta Suomessa
Laura Salmivaara, tutkijatohtori
Helsingin yliopisto, kuluttajaekonomia
15.10 Kespro ravintoloiden tukena vastuullisuuden kehittämisessä
Mia Haavisto, laatu- ja vastuullisuusjohtaja
Kespro
15.40 Loppukeskustelu: Mitä ajatuksia esitykset herättivät?
15.50 Tilaisuuden lopetus
Tilaisuuden linkki lähetetään osallistujille ilmoittautumisen jälkeen.
Webinaari on suunnattu ravintola-alan toimijoille – yrittäjille, keittiömestareille, hankintavastaaville ja kaikille, jotka haluavat kehittää toimintaansa vastuullisempaan suuntaan. Myös opetusalan ja kehittäjätahojen toimijat ovat tervetulleita mukaan.
Ilmoittautuminen viimeistään 15.8.2025 mennessä.
Lisätietoja:
leena.viitaharju@helsinki.fi
Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Kampusranta 9C
60320 Seinäjoki
Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa!
Tilaisuuden järjestää: Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi -hanke.




Data Privacy Statement - Tietosuojaseloste