Hide

Innovaatio ja start up -päivät - Innovation and start up -days 4.-5.10.2022

Frami B, Auditorio 2 ja aula, Kampusranta 9 B, Seinäjoki

Innovaatio- ja start up -päivät yhdistävät tutkimuksen, koulutuksen ja liiketoiminnan. Tavoitteena on vauhdittaa innovaatioita ja yrittäjyyttä. Kaksipäiväiseen tapahtumaan mahtuu joukko pienempiä tapahtumia. Painopiste on 1) innovaatioyhteistyössä tieteen, koulutuksen ja teollisuuden välillä kestävän kehityksen hengessä ja 2) Etelä-Pohjanmaan start up -yrittäjyyden boostaus.

Innovation and start up days bridge together research, education, and business to accelerate innovations and entrepreneurship. The two-day event accommodates a series of smaller events. Focus is on 1) collaboration in innovation across science, education, and industry with a sustainability ethos and 2) nourishment of the South Ostrobothnian start up scene. 

 

4.10.2022 Elintarvikeinnovaatiot ja älykkäät teknologiat kestävään kehitykseen siirtymisessä - Food Innovations and Smart Technologies in Transition to Sustainability  

9.00 - 9.30 Ilmoittautuminen ja kahvi/tee ja aamupalaa - Registration and coffee/tee and breakfast 

9.30 - 10.15 Kick start - Tervetuloa Etelä-Pohjanmaalle - welcome to South Ostrobothnia
Jaakko Kiiskilä, Seinäjoen kaupunginjohtaja
Antti Saartenoja, innovaatiojohtaja Etelä-Pohjanmaan liitto
Silvia Gaiani, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti 

10.15 - 12.15 Get Inspired - Inspiroivia tarinoita Suomesta ja maailmalta
Aline de Santa Izabel, EIT FAN Helsinki Hub program, VTT
Sara Roversi, Future Food Institute, Bologna, Italy
Tomi Särkioja, Tampereen yliopisto
Laura Forsman, Viikki Food Design Factory Helsingin yliopisto

12.15 - 13.15 Lounas, omakustanteinen Komia-ravintolassa - Lunch, self-pay in the restaurant Komia

13.15 - 14.45 Kestävien ruokainnovaatioiden edistäjät ja estäjät - Yhdessä enemmän? - What is boosting and hindering sustainable food innovations - Together we are more? Paneelikeskustelu - panel discussion
Sami Kurki, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Mika Kuismanen, Suomen yrittäjät
Sanna Joensuu-Salo, SeAMK
Anu Hopia, Turun yliopisto
Harri Latva-Mäenpää, Foodwest
Mirva Lampinen, VTT
Hannu Makkonen, Vaasan yliopisto

14.45 - 15.15 Kahvi/tee ja leivonnainen ja hedelmiä / Coffee/tee and pastry and fruits

15.15 - 16.30 Yrityksien menestystarinat - Business Success Stories
Miko Heinilä, Kyrö Distillery
Sirkku Ylikoski, Valkoinen Puu
Sandro Serenari, Mokarabia, Italy
Shahlan Namiq, Voihan Vuohi

16.45 – 17.00 Risto Linturi (Futurists) Radical Transformation of our Food System, Keynote in the Viikki Food Design Factory opening event

Alkaen klo 17.00 Frami B aula: Iltapala, valokuvanäyttely sekä mukavaa seurustelua - Evening snacks, photo exhibition and chilling

 

5.10.2022 Tutkimuksen ja investointien rooli innovaatioissa ja yrittäjyydessä

9.00 - 9.30 Ilmoittautuminen ja kahvi/tee ja aamupalaa

9.30 - 11.30 Tietoprovinssi: Tutkimuksesta kestävää liiketoimintaa

Tutkijat:
      Jussi Rasku,Tampereen yliopisto
      Katja Rinne-Koski & Merja Lähdesmäki, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
      Hannele Suvanto, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
      Ojala Markus, SeAMK
      Angelos Balatsas-Lekkas, Vaasan yliopisto
      Heli Kurikka, Tampereen yliopisto
      Eero Okkonen, Tampereen yliopisto

Kommentoijat:
      Länsipuro Harri, TEM
      Jyrki Poikkimäki, VTT
      Tapio Seppä-Lassila, INTO Seinäjoki
 Merja Leino, Atria

11.30 - 12.00 Kampusklubi konsepti, Tampere – Seinäjoki
Pasi Vakaslahti, Tampereen yliopisto

12.00 - 13.00 Lounas, omakustanteinen Komia-ravintolassa

13.00 - 14.30 FIBAN koulutus: Mistä tunnistaa sijoituskelpoisen Start Up yrityksen?
      Timo Rantasaari (Seinäjoen Yrittäjät)
      Tuomas Pahlman, FIBAN

14.30 - 15:00 Kahvia/teetä ja leivonnainen sekä verkostoitumista

15.00 – 15.45 Business Pitch: Germinator of the season (englanniksi / in English) 
     Camila Gallo & Gaëlle Thomas (Binkiapp)
Kommentoijat: 
Merja Leino (Atria)
Tuomas Pahlman (FIBAN)
Tomi Kohtanen (South Ostrobothnia Chamber of Commerce)
       Timo Rantasaari (Seinäjoen Yrittäjät)

Siirtyminen Space Pitch -tapahtumaan Kalevan navettaan Nyykoolinkatu 25 Seinäjoki

17.30 - alkaen Space pitch Kalevan navetassa. Ilmoittautuminen erikseen Space pitch -tapahtumaan ja lisätietoa Into-Seinäjoen sivuilta

 

Ilmoittaudu viimeistään 27.9! Please register by 27th of September

Yhteyshenkilö/ Contact person:

Hannele Suvanto hannele.suvanto@helsinki.fi

Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia. Modifications to the programme may occur.

Data Privacy statement

 

 ILMOITTAUTUMINEN/ REGISTRATION

Osallistun/ I will participate:

Proceed

© Eduix Oy