Ilmastokestävää kasvisruokaa kaikille! Koulutustilaisuus ruokapalvelualan toimijoille
HUOMIO Koulutus on peruttu. Vastaavanlainen koulutus järjestetään loppuvuodesta. Täyttämällä lomakkeen voit ilmoittautua sähköpostilistalle, jossa tullaan tiedottamaan uudesta koulutuksesta ja ilmoittautumisen avautumisesta.
16.4.2020 Suunnitteilla olleen koulutuksen tiedot ja ohjelma:
Koulutus tarjoaa tuhdin tietopaketin kasvisruokareseptiikan suunnittelusta ruokapalveluiden tarpeisiin. Maksuttomassa koulutuksessa osallistujat saavat tietoa, miten ravitsemuksellinen täysipainoisuus, eri raaka-aineiden ilmastovaikutukset ja asiakkaiden asenteet huomioidaan vegaanisen reseptiikan suunnittelussa ja sen käyttöönotossa. Koulutuksessa tutustutaan myös Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjaan ja sen julkaisemaan sähköiseen reseptipankkiin.
***
Ohjelma 14:00 – 18:00
14:00 Ilmoittautuminen ja iltapäiväkahvit
14:30 – 15:50
Tervetuloa, Kuura Irni, yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto
Vegaaninen ruoka joukkoruokailussa: näkökulmia reseptiikan kehitykseen, testaamiseen ja ruokalistasuunnitteluun, Lilli Munck, reseptiikan kehittäjä, Helsingin yliopisto
Ruokapalvelut ilmastosankareina: päästöjen vähennyskeinot ja raaka-ainevalinnat reseptiikan suunnittelussa, Pirjo Apell, tutkimusavustaja, Helsingin yliopisto
Vegaanisen reseptiikan suunnittelu: ravitsemussuositukset ja ravitsemukselliset erityispiirteet, Lotta Pelkonen, laillistettu ravitsemusterapeutti, Kanta-Hämeen keskussairaala
15:50 Tauko
16:10 – 17:15
Kasvisruoka joukkoruokailussa: asiakkaiden asenteet ja käsitykset, Saara Kupsala, tutkijatohtori, Helsingin yliopisto
Ilmastokestävä kasvisruoka: reseptiikan testaus ja käyttöönotto Vantaan kaupungin ateriapalveluissa, Marie Kontinen, suunnittelija, Vantti
Vapaamuotoinen loppukeskustelu
17:15 – 18:00 Ilmastokestävä kasvisruoka -maistelumenu
***
Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki kasvisruokailun edistämisestä ruokapalveluissa kiinnostuneet niin julkisen kuin yksityisenkin sektorin toimijat. Jokaisen puheenvuoron jälkeen ja vapaamuotoisessa keskustelussa osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja.
Lisätiedot: Pirjo Apell, climatekitchen@helsinki.fi
Tietosuojailmoitus